Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Ελλιπή ανταπόκριση των Δήμων στην αποστολή στοιχείων προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αναφορικά με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, καταλογίζει ο Αναπληρωτής Υπουργός Ιωάννης Τσιρώνης.

Ο κ. Τσιρώνης στις 21 Δεκεμβρίου 2017 ζήτησε από όλους τους Δήμους να στείλουν, μέχρι την 15η Ιανουαρίου 2018, συγκεκριμένα δεδομένα για την κατάσταση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην περιοχή τους, όπως προκύπτει από την παρακολούθηση του πληθυσμού τους και από την εφαρμογή του προγράμματος περισυλλογής και διαχείρισής τους, σύμφωνα με το Άρθρο 9 του Νόμου 4039/2012 ως ισχύει.

Παρότι η ανταπόκριση ορισμένων Δήμων ήταν άμεση, υπήρξαν πολλοί από τους οποίους το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων δεν έλαβε απάντηση, ανάμεσα τους και ο Δήμος Ιστιαίας Αιδηψού, γι’ αυτό τους θέτει νέα προθεσμία την 15η Μαρτίου 2018, δηλαδή ...σήμερα!

Σε περίπτωση που κάποιος Δήμος δεν εφαρμόζει καμία διάταξη του ανωτέρω άρθρου, θα πρέπει να το γνωστοποιήσει εγγράφως και εντός της ανωτέρω προθεσμίας, αναφέρει ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Ακολουθούν η 1η και 2η επιστολή του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων προς τις Περιφέρειες της χώρας (γενικές διευθύνσεις αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής, διευθύνσεις κτηνιατρικής, έδρες τους) με την παράκληση να αποσταλεί στους Δήμους αρμοδιότητας τους, τις Περιφερειακές Ενότητες (γενικές διευθύνσεις αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής, τμήματα κτηνιατρικής, έδρες τους) και τους Δήμους. Η επιστολές κοινοποιήθηκαν και στην Κεντρική Ένωσή Δήμων Ελλάδας...