Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018

Ο Γ.Γ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ Κ.Υ. ΙΣΤΙΑΙΑΣ - Η ΜΟΝΑΔΑ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ
Οι αξιέπαινες ενέργειες ευαισθητοποιημένων πολιτών για διεκδίκηση μονάδας αιμοκάθαρσης στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, που θα εξυπηρετεί τους βορειοευβοιώτες νεφροπαθείς απαλλάσσοντας τους από τον Γολγοθά των συχνών επισκέψεων στα νοσοκομεία της Χαλκίδας και της Λαμίας, έφεραν τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας στην Ιστιαία.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός, ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Στερεάς & Θεσσαλίας Νέστορας Αντωνίου και ο Διοικητής του ΕΚΑΒ Νομού Ευβοίας Νίκος Κόκκος, επισκέφθηκαν χθες το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας πραγματοποιώντας ανοικτή συζήτηση με θέμα τα προβλήματα και τις ελλείψεις της μονάδας, παρουσία του διοικητικού και ιατρικού προσωπικού, της Δημάρχου Ιστιαίας Αιδηψού και εκπροσώπων φορέων και συλλόγων.

Η λειτουργία μονάδας τεχνητού νεφρού για τους νεφροπαθείς της Βόρειας Εύβοιας ήταν το βασικό θέμα συζήτησης, έπειτα από πρωτοβουλία κατοίκων του Ταξιάρχη (Μουρσαλί) που προχώρησαν σε συλλογή υπογραφών και κατάθεση αιτήματος προς το Υπουργείο Υγείας για την λειτουργία μονάδας αιμοκάθαρσης στο Κ.Υ. Ιστιαίας. Το Ιστιαία News αγκάλιασε και ανέδειξε αυτή την κίνηση (δείτε ΕΔΩ) από την πρώτη στιγμή.

Άλλα θέματα που απασχόλησαν την ενδιαφέρουσα συζήτηση ήταν η ανάγκη πρόσληψης ιατρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων (με τον κ. Βαρδαρό να ανακοινώνει την σύντομη πρόσληψη καρδιολόγου), η ορθή λειτουργία του ακτινολογικού εργαστηρίου και η αναβάθμιση του τεχνικού εξοπλισμού σε ψηφιακό, καθώς και η ανάγκη επιτήρησης της μονάδας με σεκιούριτι. Ακολούθησε κλειστή συζήτηση των επισκεπτών με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας.

Σχετικά με την αναβάθμιση του παλιάς τεχνολογίας προβληματικού ακτινολογικού σε σύγχρονο ψηφιακό, ενημερώσαμε τον Γενικό Γραμματέα και τους παρευρισκόμενους ότι με μικρό κόστος είναι εφικτή η μετατροπή του υπάρχοντος μηχανήματος σε ψηφιακό, τεχνική που εφαρμόζουν και τα ιδιωτικά ακτινολογικά εργαστήρια, την στιγμή που είναι μεγάλο το κόστος προμήθειας νέου μηχανήματος.