Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΔΡΥΕΙ Ο ΒΟΥΤΑΣΚάτοικοι κάθε ηλικίας του Βουτά Ιστιαίας αγκάλιασαν την πρωτοβουλία ίδρυσης Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Βουτά Ιστιαίας, στην πρώτη ενημερωτική συνάντηση, το απόγευμα της Δευτέρας 30 Απριλίου 2018 στο παλιό μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο του χωριού. Περισσότεροι από εκατό κάτοικοι κατάθεσαν τα ονόματα τους, ως ιδρυτικά μέλη, για την δημιουργία του καταστατικού.

«Ο σύλλογος απώτερο σκοπό θα έχει να κάνει δυνατή την φωνή του ξεχασμένου χωριού μας, να αναβιώσει τα ήθη και έθιμα του καθώς και τις παραδόσεις του, αλλά και να κάνει καλύτερη την καθημερινότητα των κατοίκων του… Ενωμένοι όλοι μαζί, με πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας, παραμερίζοντας πιθανές μεταξύ μας προσωπικές ή πολιτικές διαφορές, προτείνουμε την ίδρυση Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου όπου όλα τα μέλη του, όλοι οι κάτοικοι του χωριού, θα έχουν ίσια δικαιώματα…» τόνισε μεταξύ άλλων ο κάτοικος Βουτά Αθανάσιος Κομποθανάσης κατά την ομιλία του.

Ο σύλλογος θα αποτελείται από 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο (πρόεδρο, αντιπρόεδρο, γραμματέα, ταμία και μέλη) καθώς και από 3μελή Ελεγκτική Επιτροπή. Μέρος των υποψηφιοτήτων κατατέθηκαν την ίδια ημέρα, παράλληλα με την εκλογή προσωρινής επιτροπής που αποτελείται από τους κυρίους Φώτη Παρακατσελάκη, Αθανάσιο Κομποθανάση και Ευστάθιο Κομποθανάση.

Η συνάντηση των κατοίκων έκλεισε με ανοικτή συζήτηση. Δείτε το βίντεο…