Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΕΩΠΑΡΚΩΝ UNESCO

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο με έμφαση στην ανάδειξη και διαχείριση των περιοχών σε Ελλάδα και Κύπρο που έχουν χαρακτηριστεί ως Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO, πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Μαΐου 2018 στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο «Γ. Κρανιδιώτης» του Υπουργείου Εξωτερικών.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Γεωπάρκων και το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης Κύπρου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνεδρίου, στην 5η συνεδρία «διαδικασία αναγνώρισης περιοχών ως Παγκόσμια Γεωπάρκα Unesco» της 2ης ημέρας, ανάμεσα στους ομιλητές (κυρίως εκπροσώπους αναπτυξιακών εταιρειών) για τις υποψήφιες περιοχές για ένταξη στο πρόγραμμα Παγκόσμια Γεωπάρκα Unesco, ήταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος  (τέως αντιπεριφερειάρχης τουρισμού και πολιτισμού) Ιωάννης Κοντζιάς μιλώντας για το προτεινόμενο Γεωπάρκο Βόρειας Εύβοιας.

Η πλευρά της Δημοτικής Αρχής, τονίζοντας πως «ακόμη μία φορά, κάποιοι αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς», δηλώνει πως δεν είχε προσκληθεί στο συνέδριο ούτε είχε ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη της για την ένταξη στο πρόγραμμα του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού και του όμορου Δήμου, ως διοικητικά έχουν.

Ακολουθεί το πρόγραμμα του συνεδρίου…