Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ

Σε εποχές οικονομικής και ηθικής κρίσης, προβλημάτισε την τοπική κοινωνία η είδηση χρηματισμού δημοσίου υπαλλήλου που εξαπλώθηκε αστραπιαία από στόμα σε στόμα.

Μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 6 Ιουνίου 20118, συνελήφθη από αστυνομικούς και οδηγήθηκε αρμοδίως δημόσια υπάλληλος, η οποία εργαζόταν σε διοικητική θέση σε υπηρεσίες του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού, με την κατηγορία της δωροδοκίας. Βρέθηκαν στην κατοχή της προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ύψους 1200 ευρώ, έπειτα από καταγγελία πολίτη.

«Για περισσότερα από τρία χρόνια δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί το αίτημα μου στην υπηρεσία όπου εργάζεται η κυρία. Μου ζητήθηκαν χρήματα προκειμένου να προχωρήσει η υπόθεση μου. Αναγκάστηκα να την καταγγείλω στις αρχές, αν αυτό το κάναμε όλοι μας θα είχαμε ένα ποιο υγιές δημόσιο» αναφέρει ο καταγγέλλων.

Για την υπόθεση η Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψό δήλωσε: “Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στον Δήμο μας. Τα περιστατικά που θα πέφτουν στην αντίληψη μας θα παίρνουν τον δρόμο της δικαιοσύνης, όπως έγινε και σε παραπλήσιο περιστατικό στην Αιδηψό. Θα γίνει ότι ορίζει ο νόμος, όπως ένορκη διοικητική εξέταση κτλ”