Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018

ΤΑ ΤΡΕΛΛΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΛΤΡΑ ΑΙΔΗΨΟΥ

Για την παλίρροια της Χαλκίδας, τα «τρελά νερά» όπως πολλοί τα γνωρίζουν, κάνει λόγο η Ένωση Ξενοδόχων Ευβοίας στο δελτίο τύπου με τίτλο «παρουσίαση του παλιρροϊκού φαινομένου στην παραλία της Χαλκίδας».

Σε όσους δεν το γνωρίζουν, κάνουμε γνωστό ότι το φαινόμενο της παλίρροιας εμφανίζεται και στον παραλιακό οικισμό «Μπάνια Γιάλτρων» ή «Λουτρά Γιάλτρων» στη Βόρεια Εύβοια, κάνοντας μάλιστα τις δύο ιαματικές πηγές να «στερεύουν» κατά τον «ρήχο» της θάλασσας.

Σε συνέχεια της προσπάθειας της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ευβοίας, για την τουριστική προβολή της Ευβοίας, δημιουργείται μία νέα δράση, για πρώτη φορά στην πόλη μας, επάνω στην παραλία της Χαλκίδας, η παρουσίαση του Παλιρροϊκού Φαινομένου, που παραμένει μοναδικό και εντυπωσιακό θέαμα της φύσης και αποτέλεσε μυστήριο για τον αρχαίο κόσμο.
Έπειτα της ευγενικής παραχώρησης του χώρου, από τον ΟΛΝΕ και τον Πρόεδρο Ανδρέα Παπανδρέου, οι παρουσιάσεις θα γίνονται από τον κο Χαράλαμπο Σφέτσα, συγγραφέα του βιβλίου ‘’Η Χαλκίδα, και το Παλιρροϊκό Φαινόμενο’’ και την στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ευβοίας, ο στόχος είναι να προβληθεί στο ευρύ κοινό και να λειτουργήσει σαν μία παρουσίαση θεσμός για την πόλη της Χαλκίδας και ως πόλος έλξης για τον τουρισμό στην Εύβοια.
Οι επισκέπτες θα εξερευνούν από κοντά το φαινόμενο και θα βιώνουν την ''τρελή'' φορά των νερών του Ευρίπου σε μία διαδραστική παρουσίαση.
Το πρόγραμμα των Παρουσιάσεων ορίζεται ως ακολούθως:
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 19:00, με εναρκτήρια ημερομηνία την 3η Αυγούστου.
Οι παρουσιάσεις θα διεξάγονται στο τεταρτοκύκλιο από την Ευβοϊκή πλευρά, δίπλα και κάτω από τη γέφυρα (έναντι Mostar), έως τις  30 Σεπτεμβρίου 2018.
Όλοι οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν δωρεάν.