Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΥΧΤΑ ΑΓΩΝΙΑΣ... ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ARSLANBEY ΠΡΟΣΓΥΑΛΩΣΕ ΣΤΑ ΚΑΝΑΤΑΔΙΚΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, το βράδυ της Τρίτης 4 Σεπτεμβρίου, το εμπορικό πλοίο με όνομα ARSLANBEY προσάραξε, προσγυάλωσε στη γλώσσα των ναυτικών, σε αμμώδη ακτή του παραλιακού οικισμού Κανατάδικα Ιστιαίας Ευβοίας στον Βόρειο Ευβοϊκό.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του αρμόδιου Λιμεναρχείου Αιδηψού με την παρουσία του Λιμενάρχη, Πλωτάρχη ΛΣ Δανίκα Σωτήριου, που επιλήφθηκε του περιστατικού.

Το πλοίο είναι κενό φορτίου και επιστρέφει στην Τουρκία, με πορεία από Αμαλιάπολη Μαγνησίας, όπου και ξεφόρτωσε σιτηρά, προς Κωνσταντινούπολη.

“Το 14μελές πλήρωμα, 8 υπηκοότητας Αζερμπαϊτζάν (μεταξύ τους και ο πλοίαρχος), 4 Ουκρανικής και 2 Τουρκικής υπηκοότητας, είναι καλά στην υγεία του. Δεν υφίσταται ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής και δεν υπάρχει κίνδυνος βύθισης από εισροή υδάτων. Απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου ARSLANBEY. Αφού αποκολληθεί, Θα γίνουν όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι, προκειμένου να του επιτραπεί ο απόπλους. Τα αίτια θα διερευνηθούν στην διαδικασία της προανάκρισης” δήλωσε στο Ιστιαία News, λίγα λεπτά μετά το περιστατικό, ο κ. Δανίκας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, δύτες έκαναν υποβρύχιο έλεγχο στο πλοίο χωρίς να εντοπιστούν ρήγματα, διαπιστώνοντας πως δεν μπορεί να αποκολληθεί με ίδιες δυνάμεις. Θα χρειαστεί συνδρομή κατάλληλων ρυμουλκών από τον Βόλο και τον Πειραιά,  με ένα από αυτά να βρίσκεται ήδη στην περιοχή.

Αποκλειστικές πληροφορίες αναφέρουν πως πλοίαρχος και πλήρωμα υποβλήθηκαν σε προβλεπόμενες αιματολογικές - ιατρικές εξετάσεις, χωρίς να διαπιστωθεί κάτι ανησυχητικό.

Το ARSLANBEY είναι εμπορικό πλοίο τύπου General Cargo και φέρει σημαία Παναμά (PA). Οι διαστάσεις του είναι: 116.03μ ολικό μήκος επί 13.43μ μέγιστο πλάτος, Εχει χωρητικότητα (DWT) 3332t και έτος κατασκευής το 1989.

Οι εικόνες  της επόμενης ημέρας τρόμαξαν και προβλημάτισαν τους κατοίκους αλλά και μαγνήτισαν επισκέπτες που έσπευσαν για αναμνηστικές φωτογραφίες με φόντο το πλοίο. Την ίδια στιγμή, τα σχόλια των χρηστών κάτω από τις ζωντανές μεταδόσεις του Ιστιαία News στο Facebook έχουν πάρει ...φωτιά!

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ...