Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018

Ο ΘΕΡΜΟΠΟΤΑΜΟΣ ΚΑΤΑΠΙΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ήταν σχεδόν δώδεκα το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Οκτωβρίου 2018 όταν κάτοικοι και καταστηματάρχες της κεντρικής οδού Θερμοποτάμου Αιδηψού, που καλύπτει τον ομώνυμο χείμαρρο με το ιαματικό νερό, άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο. Ο δρόμος είχε εξαφανιστεί…

Μεγάλο τμήμα του οδοστρώματος της κεντρικότερης οδού της λουτρόπολης που καλύπτει τον Θερμοπόταμο, πλησίον του ΚΤΕΛ Αιδηψού, υποχώρησε και παρέσυρε σταθμευμένο ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο στην κοίτη του.

Από θαύμα αποφεύχθηκε τραγωδία, την στιγμή που το ΚΤΕΛ εξυπηρετεί καθημερινά μαθητικά δρομολόγια και ο δρόμος παρουσιάζει αυξημένη κίνηση ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Να σημειωθεί ότι τμήμα της Θερμοποτάμου, λίγα μέτρα πριν το περιστατικό, είχε πρόσφατα παρουσιάσει καθίζηση με την δημοτική αρχή να αφαιρεί την κάλυψη από άσφαλτο και να αποκαλύπτει τον ποταμό.

Στα σχέδια του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού είναι το τμήμα που υπέστη καθίζηση να παραμείνει ανοικτό, ως επισκέψιμο αξιοθέατο αφού διαμορφωθεί κατάλληλα. Έπειτα θα ακολουθήσει το ξεσκέπασμα όλου του Θερμοπόταμου κατά μήκος της ομώνυμης οδού (και του σημείου όπου εξελίχθητε το περιστατικό).

«Αγνοήσαμε τις προειδοποιήσεις του Θερμοπόταμου για την σημερινή ημέρα. Να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες» αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής.

Τραγική ειρωνεία και διαβολική σύμπτωση, η αναφορά της Δημάρχου Λίνας Ευσταθίου στα σχέδια του Δήμου για τον Θερμοπόταμο σε ραδιοφωνική εκπομπή λίγα λεπτά πριν το περιστατικό…