Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018

ΕΚΚΡΕΜΜΕΙ Η ΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ;

«…κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας, ενώ εκκρεμεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το αίτημα για κήρυξη και του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού…» αναφέρει, μεταξύ άλλων, δελτίου τύπου (5/10/2018) του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας Φάνη Σπανού (δείτε ΕΔΩ).

Στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και τη διάθεση κονδυλίων κατά παρέκκλιση των χρονοβόρων διαδικασιών που ακολουθούνται σε κανονικές συνθήκες, συμπεριλαμβάνονται και οι αποζημιώσεις των πολιτών που επλήγησαν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις τους (δείτε ΕΔΩ).

Την ίδια στιγμή, επιπλέον έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ύψους 2.620.000 ευρώ ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών για τις εργασίες αποκατάστασης των βασικών υποδομών των Δήμων που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. 400.000 ευρώ, με χρέωση των αντίστοιχων λογαριασμών του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρούνται στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, θα είναι το ποσό που θα λάβει ο Δήμος Ιστιαίας Αιδηψού για την αποκατάσταση των υποδομών του.